Bonaire en Curaçao

Bonaire en Curaçao

Bonaire en Curaçao

Bonaire en Curaçao

In 2003 zijn we voor 2 weken afgereisd naar de Nederlandse Antillen.
De eerste week hebben we doorgebracht op het eiland Bonaire en de tweede week op Curaçao.

Het fotoalbum bevat ook een serie onderwater foto’s. Deze foto’s heb ik helaas niet zelf gemaakt omdat het me ontbrak aan een goede onderwater camera. De getoonde foto’s zijn van diverse bronnen en geven een prima beeld van wat ik zelf tijdens de verschillende duiken heb gezien.

Veel plezier!
Toon en Annette

BONAIRE

We hebben onze intrek genomen in een mooi appartement van het complex “Lions Dive”.
Ons appartement grenst direct aan de rustige tuin met zwembad en zonneterras. Vanaf het terras loop je via een aantal treden naar het iets lager gelegen strandterras. Dit terras ligt aan de, via een trap te bereiken, helder blauwe zee.
Het complex beschikt over een prima restaurant en bar. Het ligt iets buiten Kralendijk, de belangrijkste plaats op Bonaire.

Wij hebben voor een aantal dagen een scooter gehuurd. Dit is een prima manier om het gehele eiland te verkennen.
Hoewel er veel moois is te zien op Bonaire moet je voor het aller mooiste wat Bonaire heeft te bieden toch een duikuitrusting huren.
Het mooie Bonaire Marine Park is één van de mooiste duikstekjes ter wereld. Vanaf de kust kun je op vele plaatsen zo het water in en afdalen tussen de prachtige koraalriffen met schitterende kleuren van zowel de koralen als van de bewoners. Er zijn vele duikscholen, ook “Lions Dive” beschikt over een duikschool, waar je een uitrusting kunt huren of een cursus kunt volgen.

Curaçao

Op Curaçao zitten we wederom in een “Lions Dive”, dit keer echter een hotel.
De kamer heeft een prachtig uitzicht op het privé strand. Op het hotelcomplex staat het alom bekende ‘Rumours’, een gezellige bar en prima restaurant’.
Het hotel ligt direct naast het mooie Seaquarium. Ook een duikschool ontbreekt niet, en biedt de mogelijkheid tot mooie duiktrips.

Omdat Curaçao een stuk groter is dan Bonaire hebben we dit keer voor een paar dagen een auto gehuurd.
De ruige noordkust en het Christoffelpark zijn een bezoek meer dan waard.
Ook de binnenlanden met de prachtige landhuizen en de mooie zuidkust met fraaie zandstranden mag je zeker niet overslaan.

Vormgeving en inhoud: Toon Wandel
© 2023 Gemaakt met Wordpress en Royal Elementor Addons