Reisverslag Nieuw Zeeland

Amsterdam - Singapore (dag 1-2)

wo. 22-12-04 / do. 23-12-04

Vanmorgen om 6 uur opgehaald door de schipholtaxi. Om 7.45 uur arriveren we op schiphol. Gelukkig konden we gelijk inchecken en dus de koffers afgeven.
Eerst een kopje koffie en daarna wat inkopen.
Om 11.10 uur vertrekken we met de bestemming Singapore.
Na een voorspoedige vlucht van zo'n 11 1/2 uur komen we aan op het vliegveld van Singapore, het is 07.00 uur in de ochtend en dat is wel even wennen. Na het informeren van het thuisfront halen we de koffers op en zoeken de contactpersoon die ons naar het hotel zal brengen.
Aangekomen in het hotel zijn we gelijk voor een paar uur het bed ingedoken. Later in de middag hebben we nog even de omgeving verkend. Veel winkels met vooral elektronica.
Nog een hapje eten, en weer op tijd naar bed.

Singapore (dag 3)

vr. 24-12-04

Zo de 2e dag in Singapore en we zitten gelijk lekker in het vakantie ritme, vroeg op - snel ontbijten - en op pad.
We starten deze morgen met een georganiseerde city-tour waarbij we in een sneltreinvaart een idee van de stad krijgen. onderweg zijn er een 5-tal stops bij bezienswaardigheden.

De eerste stop is is Little India, de naam spreekt voor zich. Smalle straatjes met allemaal kleine winkeltjes en het stinkt er verschrikkelijk naar wierook en andere brandende zooi.
De tweede stop is bij het prachtige theater aan de Marina Bay.
Vervolgens gaan we door naar Chinatown waar we ook even langs de winkeltjes lopen.
De vierde stop is een commerciële stop, ik denk bij de hoofdsponsor van de touroperator, bij een grote juwelier.
De laatste stop is bij de Orchid Garden. Een prachtig park met een kleurige orchideeëntuin.

Na een hapje eten en een douche, het is inmiddels avond, lopen we naar de Orchard Road om kerstavond te vieren.
Deze drukke winkelstraat is prachtig versierd en in deze kerstsfeer slentert half Singapore langs de geopende winkels.

Singapore - Auckland (dag 4-5)

za. 24-12-04 / zo. 25-12-04

1e Kerstdag in Singapore, zo'n 32 °C, een echt kerstgevoel.
We lopen richting haven en bekijken het theater nu ook van binnen. We kijken verder nog wat rond in de omgeving van de haven en keren met de metro terug naar het hotel.
Eind van de middag worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht.
Om 20.45 uur stijgen we op met Air New Zeeland met de bestemming Auckland. Na een vlucht van 9½ uur landen we op het vliegveld van Auckland. We nemen de bus naar het hotel en besluiten daar eerst maar wat uit te rusten. Na een kort middagdutje eerst maar eens even de omgeving verkennen.
skytowerHet hotel ligt lekker midden in het centrum, er is dus genoeg te doen. Na wat rondslenteren een lekker hapje gegeten aan de haven. Na het eten gaan we naar de sky-tower. De toren is 328 meter hoog, met de lift stijgen we tot een hoogte van 220 meter waar we een prachtig uitzicht hebben over Auckland. Met deze beelden sluiten we kerst 2004 af.