Het reisverslag van onze rondreis door West Canada. We starten in Vancouver (British Columbia) en via de Rocky Mountains eindigen we in Calgary (Alberta)

Amsterdam – Vancouver (dag 1)

Vr. 02-06-00

Om 13.40 uur vertrekken we vanaf Schiphol richting Vancouver. Na 9 ½ uur komen we, vermoeid van de lange reis, aan in Vancouver. Als eerste halen we de huurauto op, een Chrysler Neon. De koffers erin en op weg naar Downtown Vancouver om een hotel te zoeken. Hotels genoeg dus dat is snel gedaan.
Na een snelle douche duiken we, om 18.15 Canadese tijd, totaal uitgeput van de reis in bed.

 

Vancouver (dag 2)

Za. 03-06-00

DownTownVanmorgen al heel vroeg wakker in verband met de jetlag. Na een poosje luieren, besluiten we maar vroeg op pad te gaan om Vancouver te ontdekken. Om half 8 in de morgen lopen we al op straat maar de temperatuur is al prima. Omdat de afstanden in downtown Vancouver niet zo groot zijn gaan we lekker te voet de stad in. Vanuit het hotel lopen we via Seawall Promenade naar Stanley Park. Stanley Park is een groot bos op een schiereiland in de stad met prachtige wandelroutes. Tijdens onze wandeling komen we op mooie plaatsen zoals b.v. Beaver Lake, een meertje vol met waterlelies. Andere bezienswaardigheden in Stanley Park zijn o.a. de jachthaven (zier er zeer duur uit) en de totempalen.
Na Stanley Park gaan we terug de bewoonde wereld in. Via Robson Street, een grote winkelstraat, keren we na wat dwalen terug in het hotel.
We geven de voeten wat rust, frissen ons wat op, en naar Gastown. Gastown is het oudste deel van downtown Vancouver en mooi opgeknapt. De wijk herbergt nu vele winkeltjes en restaurants waarvan we er eentje uitkiezen om wat te eten.

 

Vancouver – Parksville, Vancouver Island (dag 3)

Zo. 04-06-00

Alweer vroeg uit de veren (06.00 uur) Alles ingepakt en op weg naar Vancouver Island.
OvertochtWe zijn keurig op tijd bij de veerboot. Na een prachtige boottocht van 1 ½ uur, en een overdadig ontbijt) komen we aan op het mooie eiland. Ons doel voor vandaag is Parksville.
Na een prachtige en ontspannen autorit komen we aan in Parksville en zoeken we een motel. Het motel ligt aan het strand waar we eind van de middag nog lekker wat rondhangen.
‘s Avonds lekker eten bij Joe’s.